De nieuwe, snelle manier van effectief trainen in kort tijdsbestek

20-08-2016

Effectief in kort tijdsbestek.

De ideale workout voor een drukke agenda. Het verschil tussen trainen bij Afgemat en een reguliere training is het gebruik van intervallen. Een interval zorgt ervoor dat je spieren weer op krachten kunnen komen. In geval van super-intensieve interval training betekent dit dat je meerdere malen per trainingssessie in staat wordt gesteld om alles, maar dan ook alles te geven wat je in je hebt. Bij Afgemat gebruiken wij deze methode met als als doel effectief vet te verbranden en efficiënt spierweefsel te genereren. Bovendien kun je op een tijdbesparende manier aan je conditie werken. Een Afgemat-sessie is namelijk niet alleen zeer intensief en effectief, maar kost bovendien ook verbazingwekkend weinig tijd.

SUPER INTENSIEVE TRAINING.

Een interval is een pauze… Of beter gezegd: de tijdsduur tussen twee gebeurtenissen. Wat fitness betreft betekent een interval dat je pauzes inlast tijdens je cardiovasculaire oefeningen of krachttraining. Je pauzeert dus binnen je workout. Intervallen zijn goed, want het menselijk lichaam is niet gebouwd om uren aan een stuk te ploeteren op een crosstrainer (zoals een gehersenspoelde hamster in een draaicarrousel). De mens is van oudsher gewend aan korte momenten van intense fysieke inspanning, om vervolgens te rusten.

 


Neem roofdieren als voorbeeld.

Toen mensen nog afhankelijk waren van de jacht verspilden zij hun kostbare energie immers ook niet aan doelloze bewegingen die eindeloos voortduren. Zij gingen in volle vaart achter hun prooi aan om deze vervolgens te doden en op te peuzelen… Om direct daarna voldaan te gaan slapen. Hoewel de hedendaagse mens geen jager is – en zeker geen roofdier – wordt er bij intervaltraining een voorbeeld genomen aan jagende carnivoren. Zij luieren de hele dag, totdat ze weer een kort moment van super-intensieve inspanning moeten leveren om achter hun prooi aan te gaan. En zie eens hoe fit en gespierd leeuwen en luipaarden zijn!

 

vet verbranden.

Training bij Afgemat is geen zalfje, drankje of elektronisch apparaatje. Wij gebruiken ook niet de zoveelste sport- of fitnessrage, maar wel een effectieve en efficiënte manier om vet te verbranden, spieren te ontwikkelen en je conditie te verbeteren. Een volgens eigen ervaring en bewezen onderzoek, zeer intensieve en uiterst efficiënte fitness-methode dus. Een of twee keer per week een super-intensieve interval training blijkt beter te zijn dan 4 keer per week 45 minuten hardlopen, fietsen of op de crosstrainer. Deze trainingsmethode blijkt zelfs tot 9 keer effectiever dan de traditionele cardiovasculaire workouts en versnelt bovendien de natuurlijke productie van onze groeihormonen. (bron)

 


Kort maar krachtig.

Het doel is om voor een relatief lange cumulatieve periode je anaerobe stofwisseling aan te spreken. Dit doe je door jezelf compleet uit te putten onder professionele begeleiding. Zodoende wordt er meer melkzuur opgebouwd in je spierweefsels dan door je lichaam kan worden verwerkt. Je lichaam heeft dan niet genoeg aan de zuurstof die je inademt, waardoor het natuurlijke lichaamseigen chemicaliën moet aanspreken om aanvullende zuurstof op te kunnen nemen. Doordat je met deze trainingsmethode je anaerobe stofwisseling in werking stelt, worden je “snelle” (type II) spiervezels getriggerd… Veel doelmatiger nog dan met krachttraining het geval is! Reguliere intervaltraining is niets nieuws. Als je weleens hebt hardgelopen, dan ben je wellicht al bekend met Variabele Interval (VI) training. High Intensity Interval Training (HIIT) daarentegen is wel relatief nieuw en betreft een totaal andere tak van sport. Het woord ‘intensity’ ofwel ‘intensiteit’ maakt het grote verschil. 

Dit betekent dat je bij AFGEMAT.

  • Zeer snel conditie & uithoudingsvermogen ontwikkelt
  • Effectiever kunt afvallen dan met cardiotraining
  • Efficiënter spieren ontwikkelt dan met krachttraining 

  de training.

Bij super-intensieve interval training geldt: hoe groter de spiergroepen die je gebruikt, des te effectiever de work-out. De rust-intervallen zorgen ervoor dat je in een uur tijd voluit kan blijven gaan. Tijdens een Afgemat-sessie dien je ongeveer 4 tot 10 minuten, herhaaldelijk voluit te gaan. Je verlegt grenzen en gaat helemaal tot het uiterste. 

Zodoende dwing je je lichaam om zich continu te blijven, aanpassenontwikkelen en assimileren. Bovendien raakt je lichaam dan niet gewend aan de training. Het principe bij Afgemat is eigenlijk zeer simpel. Je geeft één tot twee keer per week – gedurende enkele korte periodes – alles wat je in je hebt. 

 

  • Je begint met een degelijke warming-up van 5 minuten tot een HR-max van 165.
  • Vervolgens ga je een oplopend interval uitvoeren beginnend met 20 seconden naar 60 seconden in vier trappen, met 1 minuut en 30 seconden rust nadien.
  • Direct daarop volgend ga je een aflopende interval uitvoeren met 60 seconden naar 20 seconden in vier trappen, met 1 minuut en 30 seconden rust nadien.
  • Vervolgens weer ga je een oplopend interval uitvoeren beginnend met 20 seconden naar 60 seconden in vier trappen, met 1 minuut en 30 seconden rust nadien.er trappen.
  • Direct daaropvolgend voer je een circuit-vorm uit van 8 krachtoefeningen, 2 tot 3 maal achterelkaar, met 1 minuut activiteit en 15 seconden rust. 

Upgrade jouw leefstijl.

Ben jij nog niet overtuigd? Lees de positieve recensies op facebook van onze leden. Wil je serieus aan de slag en resultaat behalen. Wacht niet langer en neem contact op voor je eerste afgemat-sessie. Ik help je graag je grenzen te verleggen en successen te vieren!

 

Terug naar overzicht