Gemeenschappelijke ambitie

De kern van Afgemat bestaat uit bevlogen personen die een gemeenschappelijke ambitie hebben. De ideale balans vinden tussen hard werken, inspanning en ontspanning. Onze members zijn zich ervan bewust dat de combinatie van een vitale geest en een gezond lichaam direct bijdraagt aan het verbeteren van de (werk) prestaties. Lees hieronder de verhalen van onze members die investeerden in zichzelf:

BIJZONDERE KLANTVERHALEN

Daniel | 30 | Directeur

Yes! 

Ik was de gelukkige winnaar van een Facebookactie van Afgemat. Opgetogen maakte ik kennis met Mathijs tijdens mijn 1ste personal training. Wat ik wilde bereiken, was de vraag. Mijn vetpercentage verlagen met behoud van spiermassa: dat leek me wel wat. Mijn calorieën kon ik dan mooi bijhouden in een handige foodapp.

Toen begon de training… Mijn spieren! Mijn longen! Mijn hartslag! En Mathijs mij maar aanmoedigen: “Kom op Daniël! Blijf sterk! Het huilen stond mij nader dan het lachen. De eerste trainingen waren echt afzien. 

Toch sprak het concept van Afgemat mij aan. Trainen in groepjes van 4 in een ongedwongen sfeer. Onder leiding van iemand die écht aandacht voor je heeft. Ik zette door.

Afvallen bleek makkelijker dan ik dacht. Alleen rauwe eieren, kip en sla eten, was gelukkig niet nodig. Kwestie van gezond verstand, advies van Mathijs en stug blijven trainen.  Ik besefte dat ik ’t zelf in de hand had. Ik voelde mezelf met de week fitter worden. En mijn beloning? Een sixpack!

Tineke | 59 jaar | Huiswerkbegeleidster

Sterk blijven!

Als je eind 50 bent en een zittend beroep hebt, zoals ik, dan móet je iets ondernemen om je spierkracht te houden. Het hoeft echt niet práchtig te worden. Maar ik wil wel sterk blijven.

Een reguliere sportschool werkt niet voor mij. Ik moet iemand naast me hebben die me corrigeert op mijn houding. Ik heb namelijk zó een blessure. Bovendien voel ik me eigenlijk helemaal niet lekker in een grote groep. Fit 20 heb ik ook weleens geprobeerd. Maar dat is me veel te statisch. 

Mathijs voelt mij precies goed aan. Ik heb een klik met hem. Hij luistert, kijkt, is vrolijk én professioneel. Hij weet precies hoe hij me aan de gang houdt met een gevarieerd programma dat hij aanpast op wat ik leuk vind. Hij sleurt me erdoorheen als ik dat nodig heb. En let goed op mijn houding. Dat voelt goed. 

En… ik héb er ook echt wat aan. Mijn armen zijn gespierder. Ik fiets gemakkelijker. Ik ben echt sterker geworden. Ik voel ’t gewoon. Ik ben oprecht verbaasd dat iemand van mijn leeftijd zich nog zó kan ontwikkelen.

Marion | 41 | Adviseur

Sporten? Ik?

Te moe. Te druk. Te zwakke rug. Hou ik toch niet vol… Smoezen te over! Maar toen ik tegen een burn-out aan zat, moest ik toch wat. Fitter worden: dat vooral. 

En daar stond ik, uitgeblust tussen mijn medesporters, het behoorlijk pittig te vinden. Bekaf was ik, na die eerste paar lessen. Toch voelde het ook wel lekker: het was een heel ander soort ‘moe’ dan ik anders na een werkdag op de bank voor de tv ‘moe’ zat te zijn. 

Mathijs hielp me mijn doel te bepalen, spoorde me aan de food-app te gebruiken voor een bewuster eetpatroon en motiveerde me elke les om mijn grenzen steeds weer een stukje te verleggen. Een groep van 3 medesporters bleek precies groot genoeg voor gezelligheid, maar klein genoeg voor persoonlijke aandacht. 

En verdraaid, na een tijdje hield ik dat plankje wel een hele minuut vol, mét extra kilo’s op mijn rug. Mijn spieren werden sterker en mijn rug ook. Ik sliep lekkerder en voelde me met de week fitter worden. Mathijs kreeg het als allereerste trainer voor elkaar dat ik sporten leuk ben gaan vinden!