Een culinaire toren van pracht en praal.

Een culinaire toren van pracht en praal.

09-08-2019

Het weekend is hét moment om jezelf een goddelijke cheat te gunnen. Naast dat het verdomde lekker is, kan een cheat bovendien zelfs voordelen hebben voor je dieet. Mr Hungry Sam was in een vrolijke bui en bouwde deze verrukkelijke 'Happy cheeseburgers'. Zoals je zelf kunt zien, is het een culinaire toren van pracht en praal, maar toch maak je ze in een handomdraai. Hoe precies? Dat lees je hieronder.

Dit heb je nodig (voor 2 burgers):

- 2 afbakbroodjes
- 300 gram gehakt ( 2 x 150 gram)
- 2 plakken cheddar 
- 1 tomaat
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel ketchup
- 3 eetlepels griekse yogurt
- 2 theelepel mayonaise
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel limoensap
- Handjevol veldsla
- Zout en peper

Zo ga je te werk:

1. Zet je oven aan en bak de broodjes af volgens de verpakking. 
2. Meng de yoghurt, mayonaise, knoflook, zout en peper door elkaar. 
3. Meng vervolgens ook het gehakt met de paprikapoeder, rozemarijn, ketchup, zout en peper. Hier maak je twee burgers van.
4. Zet nu een pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Leg de burgers in de pan en voeg daarna een klontje boter toe. Bak de burgers ongeveer 3 á 4 minuten per kant. 
5. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg je op elke burger een plakje cheddar. Zet je vuur nu laag en laat ze nog even in de pan sudderen voor ongeveer 2 minuten. 
6. Snijd ondertussen de broodjes door de helft en beleg ze met een laagje yoghurt-mayonaise, gevolgd door een handjevol veldsla. Daarbovenop leg je de burger met fijngesneden rode ui, tomaat. Tot slot nog een handje veldsla, waarna je kunt aanvallen!

Terug naar overzicht