Schelden bij Afgemat is nuttig

Schelden bij Afgemat is nuttig

16-11-2018

Heb je ook de neiging om spontaan te schelden tijdens een intense afgemat sessie? De meeste mensen zullen zich inhouden, maar vloeken blijkt juist beter te zijn voor je prestaties, zo meldt Men's Health.


De kracht van vloeken

Vloeken helpt ons wanneer we pijn lijden. Het is een manier waarop we onszelf afleiden. Vandaar dat je vaak scheldt wanneer je teen ergens tegenaan botst. Hetzelfde werkt in de sportschool. Zoals we dat bij Afgemat in Zwolle vaak zeggen: "no pain no gain", of zonder pijn maak je geen vooruitgang. Je kan jezelf voortaan afleiden van die pijn tijdens een flinke mountainclimber door lekker te vloeken. Haha!

 

De resultaten

In het onderzoek werd naar 81 sporters gekeken. Een gedeelte daarvan fietste met een hoge weerstand, terwijl anderen een krachttest deden. Bij de fietsers werd opgemerkt dat scheldende fietsers 4,6% harder konden trapte in vergelijking tot fietsers die neutrale woorden gebruikte. In krachttrainingen was schelden nog effectiever, want er was een krachttoename van 8,2%. 

Ben je bang dat de rest van de afgematties niet zo blij is met een vloekende zeeman op de roeitrainer? Leer dan een aantal ouderwetse scheldwoorden die toch niemand gebruikt! Wat dacht je van "duizend bommen en granaten!"? Haha! Maar jullie afgematties weten er vast zelf wel een paar te verzinnen of over te nemen van de Personal trainer Mathijs van den Hoek ;). 

Terug naar overzicht