7 broodsoorten die gezond zijn én geschikt om mee af te vallen

7 broodsoorten die gezond zijn én geschikt om mee af te vallen

23-04-2017

Wanneer je liefde voor brood ervoor zorgt dat het langer duurt om gewicht te verliezen, is het misschien tijd om over te stappen op de gezondere varianten. Brood kan gegeten worden bij elke maaltijd (ontbijt, lunch, diner) en daarom is het waarschijnlijk zo lastig om ermee te stoppen. Hierbij de zeven meest gezonde broodsoorten: eet ze wanneer je wilt.

 

ROGGEBROOD

 

Één van de meest gezonde soorten brood is roggebrood. Roggebrood is compleet vrij van tarwe en kan daarom helpen bij het verlichten van een opgeblazen gevoel. Het geeft je langer het idee dat je vol zit, ideaal dus. Als klap op de vuurpijl: het bevat twintig procent minder calorieën dan wit brood.

 

EZECHIËL BROOD

 

Dit brood bevat tarwe, gerst, bonen, linzen, gierst en spelt in één. Het is één van de broodsoorten die de meeste eiwitten bevat. Ook bevordert het je spijsvertering en zorgt het ervoor dat je lichaam sneller mineralen opneemt. En waar de meeste broodsoorten toegevoegde suikers bevatten, heeft Ezechiël brood dit niet.

 

VOLKOREN BROOD

 

Algemeen bekend is dat volkoren brood één van de meest gezonde soorten is om te eten. Het kan echter nogal lastig zijn om de goede soort te kopen. In supermarkten staat op veel labels ‘volkoren brood’ terwijl het dat niet altijd honderd procent waar is. Lees daarom goed de ingrediënten lijst door, zodat je zeker weet dat je de juiste aankoop maakt (100% volkoren).

 

LIJNZAAD BROOD

 

Lijnzaad brood is een geweldige bron van kalium en geeft je lichaam de voedingsvezels die het op één dag nodig heeft. Het zal je gezondheid een boost geven en ervoor zorgen dat je het lichaam van je dromen krijgt.

 

GLUTENVRIJ BROOD

 

Een glutenvrij dieet is perfect voor mensen die allergisch zijn voor gluten. Echter volgen veel niet-allergische mensen het dieet ook, in de hoop een paar kilootjes kwijt te raken. Dit brood past er perfect bij.

 

VOLKOREN PITABROOD

 

Het meest gezonde pitabroodje is gemaakt van volle granen. Het bevat een ontelbaar aantal vitaminen en mineralen. Daarbij komt dat het veel voordelen voor je gezondheid met zich meebrengt. Het verlaagt bijvoorbeeld je cholesterol en een hoge bloedsuiker.

 

HAVERBROOD

 

Als je op zoek bent naar een manier om minder koolhydraten te eten, is haverbrood een uitstekende optie. Haver zorgt er namelijk voor dat je langer een vol gevoel hebt, omdat het goede koolhydraten bevat die langzamer verteren.

De goede en slechte koolhydraten

Waar vroeger werd gedacht dat vet een dikmaker is, wordt steeds vaker ontdekt dat overgewicht mede wordt veroorzaakt doordat men een teveel aan koolhydraten tot zich neemt. Er zijn echter 2 soorten koolhydraten, de goede hebben een lage glycemische index waarde, de slechte hebben echter een hoge waarde en zorgen er voor dat glucosespiegel in het bloed steeds omhoog gaat na het eten van dat voedingsmiddel. Slechte koolhydraten zijn alle koolhydraten die boven de GI van 50 komen, en goede koolhydraten zijn deze die daaronder zitten. Heb jij overgewicht dan is het zeker verstanding te kijken naar producten met een lage glycemische waarde.

 

Terug naar overzicht